Abonneren  Inloggen

Talrijke signbeurzen vechten om aandacht in voorjaar 2021

6 juli 2020

Het nieuws dat de signbeurs FESPA Global Print Expo is verplaatst naar 9 tot 12 maart 2021 en ineens in Amsterdam plaatsvindt, zal niet overal met gejuich ontvangen zijn. Het wemelt in en nabij Nederland namelijk van de signbeurzen in de eerste vier maanden van 2021; als "Corona" alle feestjes niet verknalt. 

"Viscom 2021" is mogelijk de lachende eerste. Deze internationale beurs over visuele communicatie - lees: Sign - vindt van 12 tot 14 januari plaats in Messe Düsseldorf. Op 3 februari organiseert PRINTmatters de jaarlijkse Vakdag Print & Sign in het NBC nabij Utrecht. Na de signbeurs "FESPA Global Print Expo" van 9 tot 12 maart volgt wederom een op Nederland gerichte signbeurs: “Sign & Print Expo”, van 16 tot 18 maart in Gorinchem. In Düsseldorf sluit s'werelds grootste printbeurs drupa van 20 tot 30 april de rij. Dat zijn vijf beurzen over (onder meer) sign in vier maanden tijd en binnen een straal van 10 tot 190 kilometer van Utrecht. In alle gevallen geldt: als "Corona" het toelaat…

Fespa-beurs onder strikt COVID-19 regime

De Fespa Global Print Expo was al verplaatst van maart naar september en zou in Madrid plaatsvinden, maar de COVID-19-pandemie gooide opnieuw roet in het eten. De internationale brancheorganisatie FESPA denkt het komende halfjaar te kunnen benutten om ’s werelds grootste signbeurs in maart wel onder een strikt COVID-19-veiligheidsregime te kunnen houden in het Amsterdamse RAI Exhibition Center. Natuurlijk moet de pandemie dan niet zodanig zijn teruggekeerd dat een dergelijke beurs in alle gevallen onverantwoord is.    

'FESPA Nederland verheugd'

Ondertussen is FESPA Nederland verheugd dat Amsterdam de wereldwijde sign-community volgend voorjaar ontvangt. Secretaris Arjen Molendijk: ‘De aanleiding is natuurlijk niet leuk, maar door "COVID-19" bleek september 2020 in Madrid onhaalbaar. De Amsterdamse RAI heeft in maart 2021 ruimte doordat een grote elektronicabeurs uit hun agenda was weggevallen. Het nieuws is nog maar net bekend, maar voor FESPA Nederland biedt deze beurs in Amsterdam de ideale gelegenheid om als gastland dingen eromheen te organiseren voor onze leden en voor de besturen van andere FESPA-landen. Ook zullen we nadenken over manieren waarop we de Nederlandse signindustrie kunnen promoten, nu de beurs hier plaatsvindt. Verder zullen wij als FESPA Nederland het internationale FESPA natuurlijk op onderdelen assisteren bij de organisatie van deze grote beurs. Denk bijvoorbeeld aan het gala met de FESPA-awards.'