Abonneren  Inloggen

SCREEN Europe’s Labelfest focust op de toekomst

12 oktober 2022

Op woensdag 21 september jl. kwamen klanten en partnerbedrijven uit heel Europa naar Amstelveen om het LABELfest van SCREEN Europe bij te wonen. Het thema The Future of Labelling deed zijn naam eer aan en bezoekers zagen dan ook echt de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitaal printen, met o.a. live demonstraties op de Truepress Jet L350UV SAI.

Partnerbedrijven Refine Finishing, Avery Dennison, HYBRID Software, ECOLEAF (ACTEGA), CERM en The LabelHub presenteerden de nieuwste snufjes en verzorgden diepgaande informatie over de hun producten, waaronder MIS software en integratie, labelontwerp, kleurmanagement, substraten, printveredeling en afwerkingsapparatuur.

Sterke businesscase voor digitaal printen van labels

‘De businesscase voor het digitaal printen van labels wordt steeds sterker,’ concludeert SCREEN Europe na afloop van het evenement, ‘Aangezien de vraag naar kleinere oplagen vanuit de voedings-, gezondheids- en andere industrieën groeit, terwijl de technologie voor het digitaal produceren van etiketten steeds geavanceerder en kostenefficiënter wordt.’

Deze mening werd gedeeld door de aanwezigen. ‘We staan op het punt om onze eerste digitale inkjetlabelprinter aan te schaffen, een cruciale stap om ons concurrentiepositie te versterken’, zegt André Pereira, commercieel- en marketing directeur bij de Portugese drukkerij ETIFAM, die LABELfest samen met zijn vader en directeur Alberto Pereira bijwoonde.

‘Digitaal is de toekomst’, geeft Virginijus Gumbaragis, Algemeen directeur van de Litouwse drukkerij Pakmarkas, aan. ‘Het digitaal drukken van etiketten stelt ons in staat om de kleine oplagen te leveren die onze klanten willen, met de korte levertijd die ze nodig hebben en tegen relatief lage kosten’, voegde hij eraan toe.

LABELfest bezoekers Alberto en André Pereira van EFITAM, Virginijus Gumbaragis van Pakmarkas en Nadine Vanderwaeren van ELEP

Nieuwe inzichten

Nadine Vanderwaeren, business development manager van de Belgische drukkerij ELEP, vertelt dat ze zich had geconcentreerd op software en integratiemogelijkheden waarmee zij het beste zouden kunnen halen uit hun onlangs geïnstalleerde SCREEN-labelpers. ‘Hier aanwezig zijn op LABELfest en de nieuwste inzichten verkrijgen van de software- en afwerkingspartners van SCREEN zal zeker helpen bij onze besluitvorming. Het zal zeker de manier waarop wij onze etiketten naar de klant aanbieden gaan ondersteunen’, concludeert ze.

Martijn van den Broek, Regional Sales Manager Benelux bij SCREEN, kijkt met plezier terug op het evenement. ‘Doordat we LABElfest bewust klein houden, ontstaat een fijne, gezellige sfeer waarbij mensen makkelijk met elkaar praten. Gebruikers delen informatie met elkaar en er is een gezonde mix van mensen die al met SCREEN apparatuur werken en mensen die in de toekomst willen investeren. Dat maakt het een prettig en nuttig event voor iedereen.’


Geen nieuws missen? Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief