Abonneren  Inloggen

3 vragen aan: Pim Nijenhof van Manroland Benelux N.V.

3 november 2022

In deze rubriek vertelt een expert uit de grafimedia-branche aan de hand van drie vragen meer over het vak. Dit keer stellen we drie vragen aan Pim Nijenhof van Manroland Benelux N.V.

Wat vind je het leukst aan je vak?

‘De grafische business maakt me enthousiast. Het leukst vind ik het sparren over beslissingen die mensen moeten nemen. Dat is nu ook een hot item in de industrie: welke kant gaan we op? Is het beter om een nieuwe pers te kopen of te investeren in een oplossing voor een bestaande pers die daardoor efficiënter werkt? Dat meedenken, sparringpartner zijn, creatieve oplossingen bedenken om bestaande en nieuwe business binnen te halen, dat is wat ik het liefst doe. Inmiddels werk ik al 35 jaar in de grafische industrie en daardoor kan ik transparante adviezen geven.’

Van welke ontwikkeling in de grafische industrie verwacht jij veel in de toekomst?

‘Binnen de grafische industrie wil men offset kunnen drukken zonder chemische middelen. Tegenwoordig zijn er thermische platen, zoals de Fujifilm Superia ZX, waarbij geen processors, chemische middelen of water meer nodig zijn. Ik verwacht dat er steeds meer van dit soort duurzame alternatieven komen voor chemische processen in de industrie.’

Waar ben je trots op binnen jouw bedrijf?

‘Het meest trots ben ik dat wij aan de grafische industrie, behalve papier, alles leveren. Zowel voor prepress, press als after press kunnen we oplossingen bieden.’


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief