Abonneren  Inloggen

Pantone kleur van 2023 Viva Magenta ‘vuist in fluwelen handschoen’

2 december 2022

PANTONE 18-1750 Viva Magenta mag zich de kleur van 2023 noemen. De Color of the Year 2023 werd bekendgemaakt tijdens een livestream op de website van Pantone. Pantone omschrijft de kleur als ‘een genuanceerde karmozijnrode tint die een balans biedt tussen warm en koel, een hybride kleur en een kleur die zich comfortabel uitstrekt over het fysieke en virtuele, passend bij onze multidimensionale wereld.

Pantone noemt de opvolger van kleur van het jaar 2022 “Very Peri” verder ‘Assertief maar niet agressief, een karmozijnrood dat niet brutaal domineert maar in plaats daarvan lijkt op een vuist in een fluwelen handschoen. Een kleur die staat voor kracht en empowerment, een nieuw levendig rood dat zich wentelt in puur plezier, en dat aanmoedigt niet terughoudend te zijn in experiment en zelfexpressie . Een opwindende en grenzeloze tint die een opvallend statement maakt.’

‘In dit tijdperk van technologie proberen we inspiratie te halen uit de natuur en wat echt is’, licht Leatrice Eiseman, Executive Director van Pantone Color Institute, de nieuwe Color of the Year toe. ‘PANTONE 18-1750 Viva Magenta stamt af van de rode familie en is geïnspireerd door het rood van cochenille, één van de kostbaarste kleurstoffen die behoren tot de familie van natuurlijke kleurstoffen en een van de sterkste en helderste die de wereld ooit heeft gekend. PANTONE 18-1750 Viva Magenta is geworteld in het oorspronkelijke en verbindt ons opnieuw met de oorspronkelijke materie. Door de krachten van de natuur aan te roepen, stimuleert PANTONE 18-1750 Viva Magenta onze geest en helpt het ons onze innerlijke kracht op te bouwen.’

Afbeelding via Pantone


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief