Abonneren  Inloggen

Durst stelt Pixia aan als Vanguard distributeur

19 december 2022

Durst Benelux heeft bekendgemaakt dat de Vanguard printerserie per 1 januari vertegenwoordigd zal worden door Pixia. Eind 2020 verwierf de Durst Group uit Brixen (IT) een meerderheidsbelang in het Amerikaanse Vanguard Digital Printing Systems.

Het productgamma van Vanguard bestaat uit middensegment uv led flatbed printers in het formaat tot 3x2 meter en uv led rolprinters met een mediabreedte van max. 320 cm. Pixia, internationale distributeur van grootformaat printers, printmedia, lamineer-, magneet-, en interieurfolies, heeft verkoopkantoren in Nederland en Duitsland.

Gebouwd op groei

‘In de laatste jaren is er een groot gat ontstaan tussen de middensegment en hoogvolume printers. Veel printers in het middensegment zijn vandaag nog niets veranderd ten opzichte van 6 jaar geleden. In het hogere segment is die ontwikkeling er wel geweest. Daar zijn veel printers juist in snelheid verdubbeld. Dit maakt het voor de middensegmentbedrijven lastig om met de grotere partijen te concurreren. Alle Vanguard modellen zijn gebouwd op groei en zijn schaalbaar. Binnen een werkdag kan een Vanguard printer geüpgraded worden naar dubbele snelheid of voorzien van wit- of vernisoptie. Bandingvrije volvlakproducties - want daar gaat het tegenwoordig om - lopen van 30 m2/u op de VR5 serie tot ruim 250 m2/u op de VK modellen’, zegt Pedro Overmeer, Business Development Manager van Durst Benelux.

Uitrol in Europa

Vanguard is in betrekkelijk korte tijd met meer dan 900 installaties marktleider in de USA geworden. Het succesvolle Amerikaanse businessmodel wordt nu uitgerold over de Europese landen. Door de brede materiaal- en marktkennis is Vanguard / Durst ervan overtuigd dat Pixia de meest geschikte partner is. In de USA heeft Vanguard een brede ervaring opgedaan op de installed base. De printers worden voortdurend gemonitord en storingen worden in de meeste gevallen remote opgelost. Toekomstige Benelux installaties, opleidingen en alle service interventies zullen worden uitgevoerd door het achtkoppige Durst Benelux serviceteam.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters