Abonneren  Inloggen

Wifac vertegenwoordigt Koenig & Bauer Duran

6 januari 2023

Per 1 januari 2023 is Wifac officieel exclusief dealer voor de Benelux van Koenig & Bauer Duran, fabrikant van zeer flexibele vouwdozenplakmachines voor de vouwkarton markt.

Koenig & Bauer Duran vouwdozenplakmachines zijn eenvoudig en snel in te stellen en daardoor bijzonder geschikt voor zowel kleine, middelgrote als grote oplages. De moderne zijaanleg, het state-of-the-art HHS lijmsysteem en de afpersunit waarmee de producten strak en vlak worden afgeleverd, garanderen een kwalitatief hoogwaardige afwerking.

Vouwkartonnen verpakkingen

Met de toevoeging van Koenig & Bauer Duran aan het productportfolio van Wifac, kunnen producenten van vouwkartonnen verpakkingen voor alle stappen in het productieproces bij Wifac terecht. Zowel voor de offset persen, als de Koenig & Bauer Iberica stansmachines en nu dus ook voor de Koenig & Bauer Duran vouwdozenplakmachines.

Karton Plus in Enschede

Karton Plus in Enschede (www.kartonplus.nl) gebruikt sinds begin januari 2021 een Koenig & Bauer Duran OMEGA Allpro vouwdozenplakmachine. Tom Lempsink, mede-eigenaar van het bedrijf: ‘Wij zijn blij met de Koenig & Bauer Duran vouwdozenplakmachine. Deze machine past perfect bij onze manier van werken. Zowel voor kleine als middelgrote oplagen op het gebied van vouwdozen en sleeves, is deze machine een uitkomst. De Koenig & Bauer Duran vouwdozenplakmachine is door één ervaren operator goed in stellen, waardoor we zeer flexibel zijn. Voor de grotere aantallen kunnen we de snelheid prima verhogen, zonder dat we daarmee concessies doen aan de kwaliteit, die bij ons hoog in het vaandel staat. Daarbij kan de Koenig & Bauer Duran vouwdozenplakmachine veel verschillende soorten en maten vouwdozen vouwplakken. Kortom: hoogwaardige eindproducten met snelle levertijden voor zowel kleine als grote oplagen.’

Over Koenig & Bauer Duran

Met bijna 30 jaar ervaring in de productie van hoogwaardige vouwplakmachines en bijna 60 jaar expertise in het lijmen van vouwdozen is Koenig & Bauer Duran een van de wereldwijde marktleiders in de vouwkartonindustrie. Naast de productie van standaard vouwplaklijnen, kan Koenig & Bauer Duran ook aan speciale producteisen voldoen. Bijvoorbeeld unieke verpakkingsontwerpen of de productie van innovatieve machines op maat.

OMEGA Allpro

Het meest gebruikte type, de OMEGA Allpro, kan karton van 200 tot 450 g/m2 verwerken. In 8 beschikbare maten met een breedte tussen 55 en 185 cm produceren de Allpro vouwplakmachines langsnaad, gevouwen bodem en gevouwen hoesdozen, alsmede optionele 4&6 puntsverpakkingen dankzij het servovouwen met één vinger. Koenig & Bauer Duran garandeert precisie op topsnelheid, zelfs voor verpakkingen met binnenverdelers, Z-vouwen, conische vouwbodems en CD-hoezen, bij een maximale bandsnelheid van 400 m/min.