Abonneren  Inloggen

Dit zijn de genomineerden voor de ‘Beste Folder Awards’ 2023

19 mei 2023

De genomineerden voor de ‘Beste Folder Awards’ 2023 zijn bekend. In de stemperiode hebben consumenten volgens de organisatie goed van zich laten horen en flink gestemd. Het resultaat? 24 folderaars die kans maken op een categorieprijs. Welke folders bekroond worden met een award, wordt op 20 juni tijdens het Retail Outlook Event bekendgemaakt.

Aan het aspect aanbiedingen hecht de consumenten veruit de meeste waarde - voor zowel de papieren folder als de online folder. Een ruime meerderheid leest of bekijkt een folder om op de hoogte te zijn van de aanbiedingen, zo blijkt uit een aselecte steekproef. Ook producten vergelijken en inspiratie & informatie opdoen zijn belangrijke redenen voor consumenten om folders te lezen.

In totaal zijn er ruim 91.000 beoordelingen gegeven door consumenten. Tijdens de verkiezing beoordelen consumenten zowel papieren als online folders op aspecten als aanbiedingen, opmaak en overzichtelijkheid. De uitreiking van de ‘Beste Folder Awards’ vindt plaats op dinsdag 20 juni tijdens het Retail Outlook Event in Maarssen.

Wie maken er kans op een award?

PAPIEREN FOLDERS (Gerangschikt op alfabetische volgorde)

Bouwmarkt, Tuin en Dier

 • Groenrijk
 • Hubo
 • Intratuin
 • Praxis
 • Welkoop

Warenhuis

 • Action
 • Big Bazar
 • Expert
 • HEMA
 • Zeeman

Supermarkt / Slijterij

 • ALDI
 • Boni
 • Dirk
 • Hoogvliet
 • Lidl

Persoonlijke Verzorging

 • Etos
 • ICI PARIS XL
 • Kruidvat

Slapen / Wonen

 • Jysk
 • Kwantum
 • Leen Bakker
 • Pronto wonen

ONLINE FOLDERS (Gerangschikt op alfabetische volgorde)

Bouwmarkt, Tuin en Dier

 • Groenrijk
 • Hubo
 • Intratuin
 • Praxis
 • zooplus

Warenhuis

 • Action
 • Big Bazar
 • Expert
 • Wibra
 • Zeeman

Supermarkt / Slijterij

 • ALDI
 • Boni
 • Dirk
 • Hoogvliet
 • Lidl

Persoonlijke Verzorging

 • Etos
 • ICI PARIS XL
 • Kruidvat

Slapen / Wonen

 • Jysk
 • Kwantum
 • Leen Bakker

Vakprijzen

Dit jaar worden er naast de consumentenprijzen ook twee vakprijzen uitgereikt: één aan een papieren folder en één aan een online folder. Deze vakprijzen staan los van de consumentenprijzen. Een deskundig jurypanel draagt genomineerden aan, welke tijdens een juryoverleg worden besproken én beoordeeld. Hier komt, voor zowel papier als online, een top 3 uit. Deze uiteindelijke finalisten worden uitgenodigd voor de uitreiking, waar de aanwezige vakgenoten bepalen wie er met de prijs naar huis gaat.

Op dinsdag 16 mei heeft het juryoverleg plaatsgevonden. De top 3 folders voor de vakprijzen is als volgt:

PAPIEREN FOLDERS (Gerangschikt op alfabetische volgorde)

 • Albert Heijn
 • Hema
 • Xenos

ONLINE FOLDERS (Gerangschikt op alfabetische volgorde)

 • ALDI
 • bol.com
 • Praxis

De verkiezing ‘Beste Folder Awards’ is een initiatief van Q&A Insights, in samenwerking met Spotta en WePublish/Publitas


Geen grafisch nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters