Abonneren  Inloggen

Reorganisatie Druckpartner

30 mei 2023

Het ruim 120 man tellende, in Essen gevestigde, Druckpartner Druck- und Medienhaus start een herstructureringsproces gedurende de insolventieprocedure.

De onderneming biedt algemene grafimedia services als prepress en offesetvellendruk. Daarnaast bezit de onderneming veredelingsapparatuur. De directie heeft bij de rechtbank Essen aanvraag gedaan voor het een herstructurering onder ‘zelfbestuur’.

Kan niet aan betalingsverplichtingen voldoen

Dat is een wettelijk kader om tijdens de lopende bedrijfsvoering, van een bedrijf dat te weinig geld heeft om aan de betalingsverplichtingen te voldoen, noodzakelijke herstructureringsmaatregelen door te voeren. Dat proces zal een klein half jaar in beslag nemen. De 122 medewerkers zijn geïnformeerd en tot en met juli worden alle lonen betaald vanuit het federaal arbeidsbureau in het kader van regelgeving in faillissementssituaties.

Afkoeling economie, minder orders

Algemeen directeur Michael Matschuck: ‘De pandemie en de aanhoudende oorlog in Europa en de gevolgen daarvan, vooral de gestegen energie- en materiaalkosten, hebben ook Druckpartner hard getroffen. Daarnaast is er de afgelopen maanden sprake van een forse afkoeling van het economisch klimaat en een snel dalende vraag naar drukwerkproducten. Veel klanten hebben hun bestellingen verminderd, geannuleerd of uitgesteld vanwege hun eigen onzekerheid en ook de dalende vraag. Daarnaast is ook de omzet van onze belangrijkste klanten moeilijk in te schatten; met gevolgen die we nu nog nauwelijks kunnen overzien.’

Behoud van banen belangrijkste

In het kader van de herstructureringsinspanningen tot nu toe hebben de aandeelhouders samen met een adviesbureau een strategisch plan ontwikkeld. Onderdeel van deze strategie is de nu gelaste insolventieprocedure in zelfbeheer, die de herstructurering en het lange termijn herstel van het bedrijf moet waarborgen. ‘Voor ons als bedrijf en voor de aandeelhouders is het behoud van banen altijd de hoogste prioriteit geweest - vooral in tijden van crisis. Dit inzicht willen we vandaag nog steeds volgen, daarom blijven we ons richten op het behoud van banen in onze drukkerij.’


Geen nieuws uit de grafische wereld missen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van PRINTmatters