Abonneren  Inloggen

Speciale Komori erkenning voor Nijoff Etiketten

17 november 2023

Bij Nijoff Etiketten in het Brabantse Katwijk rollen al dertig jaar etiketten van de Japanse Komori drukpersen. Begin dit jaar werd er opnieuw geïnvesteerd in de Komori Lithrone GL29 vijfkleuren offsetdrukpers met lakunit. Als erkenning voor het vertrouwen en blijk van waardering ontving Nijoff Etiketten van Komori een speciale onderscheiding: "Shirokane Naka Kuwa Kabuto.”

Dit bijzondere geschenk in de vorm van een helm (Kabuto), dat elegantie en traditie vertegenwoordigt, is een creatie van de Japanse kunstenaar Hōdō. Met deze helm wil Komori het vertrouwen en de toewijding bevestigen, dat in meer dan 30 jaar is uitgegroeid tot een onvoorwaardelijk partnership met Nijoff Etiketten. De speciale erkenning wordt door Komori incidenteel toegekend aan ‘Komori huizen’, die ambitie hebben en het vakmanschap verstaan om excellent drukwerk te produceren.

Kabuto

‘De “Kabuto” krijgt bij ons in het bedrijf een bijzondere plaats’, zegt adjunct directeur Melchior Bos. ‘Wij zijn zeer vereerd met deze speciale erkenning van Komori.’ Bos is zeer tevreden over de nieuwe generatie Lithrone offsetdrukpers. ‘De persautomatisering is veel verder ontwikkeld. Het drukken gaat bijna vanzelf. Door de automatische plaatwissels en veel lagere papier inschiet kunnen we veel kostenefficiënter produceren. Onze drukkers zijn helemaal aan onze aanwinst gewend en willen niets anders meer.’

Foto boven, v.l.n.r.: Melchior Bos (Nijoff Etiketten), Gert Muller (Komori) en Remco Smit (AtéCé) met de speciale Komori "Shirokane Naka Kuwa Kabuto” onderscheiding. Foto door Giuseppe Toppers | Danto.


Geen nieuws missen?

Ontvang wekelijks de PRINTmatters nieuwsbrief